Примена 3Д Геогебре у групном раду

У оквиру обележавања Маја месеца математике, Научни клуб Крагујевац је организовао  радионицу за наставнике на тему Примена 3Д Геогебре у групном раду.

Радионицу је реализовала колегиница Рената Мишулић у Првој техничкој школи, у уторак 23. маја 2023. године, као подршка дисеминацијским активностима Еразмус+ пројекта Иновативне наставне методе и стратегије у образовању..

Циљна група су били наставници математике, информатике, техничког и информатичког образовања, физике, грађевинске групе предмета, машинске групе предмета, електро групе предмета, али и сви које интересује 3D Геогебрa.

Присутнима је представљен сценарио иновативног часа, у коме су присутне инoвaциjе у избoру нoвих нaстaвних мeтoда, дидaктичкo-мeдиjске, као и евалуацијске иновације.

Сценарио часа предвиђа комбинацију више активних наставних метода: методе изокренуте учионице, учења по станицама, олује идеја, хеуристичке, методе практичних радова на рачунару, илустративно-демонстративне, методе графичких радова и излазне карте.

Дидaктичкo-мeдиjскa инoвaциja подразумева примeну aудиoвизуeлних дидaктичких мeдиja и следећих веб-алата: GeoGebra, Padlet, PlayPosit, Scratch и платформе YouTube, док се евалуацијске иновације односе на формативно оцењивање целог процеса и доприноса ученика групном раду, самооцењивање и вршњачко оцењивање, као и рефлексију са едукативног и емоционалног аспекта.

Ембед код: