Школска библиотека

Мултимедијални профил библиотеке Прве техничке школе

Верујући да ћете једног дана постати посетиоци ове библиотеке, пружамо вам основне информације о делатностима у овом окружењу.

Библиотечки простор је веома акустичан, са архаичном атмосфером старих књига, те тако погодан и просторно , за организовање перформанса и књижевних промоција. Најдаровитији ученици драмске секције извели су више перформанса – својеврстан колаж музике, глуме и говорења стихова антологијске вредности.

У духовитом маниру, али и са акцентом на књижевној озбиљности порука, поему Матије Бећковића ,, Ћераћемо се још“ говорио је Милан Ђекић, ученик трећег разреда, али и глумац аматер у културно- уметничком друштву ,, Абрашевић“.

 bibl1

На Дан заљубљених организована је лирска ,, парада“ најлепших љубавних песама са музичком пратњом. Омаж ЉУБАВИ и свим вредностима којим ово осећање осмишљава живот, остварен је у виду перформанса: ред најлепших љубавних песама- ред музичких креација – ред глумачких духовитих песама љубавног садржаја.

bibl2

bibl3

bibl4

Библиотека је савршен амбијент за књижено поподне и књижевну промоцију.Ту особину искористила је библиотекарка Љиљана Мирић остварујући , уз помоћ драмске секције и професорке Марије Благојевић,презентацију песама  из властите збирке  ,,Равнодневница“, а потом и промоцију свог књижевног првенца.

 

Наш библиотечки простор, као и ми , библиотекари,  широм отварамо врата свим културним дешавањима, надареним ученицима да покажу свој таленат, као и колегама.

Радознале духом награђујемо, жељне знања тешимо књигама.

                                                                                   Библиотекари Прве техничке школе

                                                                          Стана Киш

                                                                                                   Весна Павловић

                                                                                                            Александра Дамњановић