Erasmus

ЕРАЗМУС+ пројекат

Прва техничка школа у Крагујевцу једина је средња школа у Крагујевцу и околини која је ове школске године добила пројекат KA1 фондације ERASMUS+ са средиштем у Бриселу, која сваке године издваја огромна средства за подизање квалитета образовања у Европи.

Ове школске године Прва техничка школа спроводи пројекат Пројектна настава као део савремене наставе Прве техничке школе, финансиран од стране ЕУ, уз сагласност Министарства просвете Републике Србије.

Како је пројектна настава од ове школске године постала један од обавезних видова наставе у првом и петом разреду свих основних школа, сматрамо да је утолико актуелност нашег пројекта већа и да обрађује тему коју је и Министарство препознало као битну.

Представници наше школе, укупно 7 наставника са свих подручја рада, провешће 9 дана у интернационалној средњој стручној школи ISS VINCENZO CARDARELLI у Специји у Италији, и са колегама разменити искуства у спровођењу наставе, а пре свега пројектне наставе. Размена ће бити обострана, стручна и културолошка, јер ћемо на овај начин промовисати не само знање и постигнућа наше школе, већ и културу и вредности нашег града и државе.

Верујемо да ће наше стечено искуство бити драгоцено за све наше наставнике, и да ћемо моћи све заинтересоване школе у Крагујевцу и Србији да упознамо са пројектном наставом која се у Италији спроводи више од 20 година и на тај начин унапредимо идеју Министарста просвете о увођењу пројектне наставе у све основне и средње школе у Србији.