Такмичење из Програмирања

Ове године се по први пут одржава такмичење из Програмирања у организацији Заједница електротехничких школа Србије. Учешће у такмичењу је узело 27 школа међу којима је и Прва техничка школа.

Школско такмичење је организовано 15.03.2014.год на нивоу свих Eлектротехничких школа у Србији и на њему је из наше школе учествовало 12 ученика подељених у две категорије: I и II категорија .

Прва категорија:  Ученици који предмет из ове области слушају једну годину. Области су: линеарни програм, разгранати програм и програм са циклусима. Ради се по један задатак  из прописаних области.

Друга категорија: ученици који су слушали предмет дуже од једне године или су се сами припремали и желе да се такмиче. Области су: програм у ком се користе нумерички једно и дводимензиони низови, програм у ком се користе знаковни низови и текст – датотеке, програм у ком се користе структуре података типа слог и бинарне датотеке. Ради се по један  задатак  из прописаних области. Сви кандидати имају три сата за израду задатака.

 

DSCN0060

DSCN0055

 

 

 

 

 

 

На државно такмичење, које ће се одржати 13.04.2014.год у просторијама Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија у Београду, од наших ученика се пласирао Никола Килибарда.