Прославили 74. година постојања

dan skoleУ присуству некадашњих ученика и професора, представника Школске управе, других крагујевачких школа, председника Скупштине града Крагујевца Милана Урошевића, помоћника градоначелника за спорт Николе Урошевића,  и других званица у Свечаној сали Прве техничке школе јуче је одржана пригодна свечаност којом је обележено 74 година постојања ове образовне институције.

Поздрављајући присутне госте, колектив и ученике школе, директор Прве техничке школе, Ненад Андрић, рекао је да се од прошлог 19. октобра до данас радило на константном стручном усавршавању запослених, пројектима и увођењу иновација.

– Најважније од свега је да водимо рачуна о напредовању ученика и дајемо све од себе да обезбедимо њихов напредак и да он буде што интензивнији. Прва техничка школа је у последњих годину дана добила и ново рухо-промењена је комплетна столарија, која није мењана од настанка школе, реновиран је већи број учионица и кабинета, сређени су ученички тоалети.Не треба заборавити ни успехе које су постигли како ученици тако и професори Прве техничке школе. Иако је, било много успеха у последњих годину дана, сви у овој школи окренути су будућности у којој их чека још много посла – истакао је Андрић.

Ученици драмске секције Прве техничке школе извели су представу „20 српских подела“ по тексту Душка Ковачевића.