Обележена Недеља програмирања (Еurope Code Week)

Широм Европе у периоду од 11.10.2014. год до 18.10.2014.год oбележена је  Недеље кодирања (Еurope Code Week), током које су сви заинтересовани могли  упознати  чари програмирања и могућностима које ова делатност нуди на тржишту рада.

Ове године  се први пут ова недеља обележава у Србији, што се кроз број догађаја уопште не примећује. Пријављено је око 100 догађаја и по том основу наша земља је рангирана на високо девето место при чему је претекла далеко развијеније и веће земље.

Наша школа се придружила овој акцији организујући четири догађаја на тему програмирања и на тај начин била једна од најзапаженијих школа у овој манифестацији.

У овом периоду организовани су следећи догаћаји:

HTML и CSS кодирањеРадионица ученика трећег разреда намењена ученицима млађих разреда као и свим заинтересованим гостима. Организатор: Зоран Николић.

Представљање активности програмерске секције– Предавање ученика програмерске секције и презентација апликација и радова.Организатор: Мирјана Николић.

Израда апликација у C, C#, Python, Java–  Презентација апликација ученика трећег и четвртог разреда за све заинтересоване ученике и наставнике.Организатор: Марија Ивановић.

Улога образовања у ИК технологијама– Предавање са практичним примерима. Предавач др. Владимир Милићевић професор ВШСС у Крагујевцу. Организатор: Јелена Максовић

У свим овим активностима учествовало је око 100 ученика наше пколе.