eTwinning пројекат – Функције у STEM-у

У Првој техничкој школи дана 27. 04. 2023. године одржан је огледни час на тему „Применa еTwinning платформе у настави”.  Маринa Николић, наставник математике и информатике представила је наставницима, руководству школе, eTwinning националном тиму за подршку, иновативну методу у настави коришћењем  eTwinning  платформе у настави математике.

Час је планиран у оквиру Еразмус + пројекта који се реализује у нашој школи. У реализацији часа учествовали су ученици одељења I1г, чији су радови представљени кроз eTwinning пројекат  Функције у STEM-у. То је пројект за ученике  средњих школа у којем се проучавају и примењују  знања о функцијама у настави математике, конкретно линеарним функцијама. Како је тема везана за STEM  јако актуелна и има примену у сваком предмету и свакодневном животу, на часу смо представили везу математике, физике и информатике кроз веб алате Десмос и Геогебра.
Ученици су представили своје радове у поменутим веб алатима и помогли осталим ученицима да савладају технике рада. Развијање STEM компетенција кроз eTwinning пројекат  Функције у STEM-у, ученици  су проширили своја знања о линеарној функцији и њеним особинама и сарадничким радом и вршњачким подучавањем упознали графичку методу решавања линеарних функција, повезали математику и физику…