80 година Прве техничке школе у Крагујевцу

logo

Драги пријатељи,

Прва техничка школа у Крагујевцу настала је Уредбом Министарског савета окупиране Србије дана 19.10.1941. године.

До сада смо традиционално, сваког 19. октобра, обележавали Дан школе.

Међутим, у условима када је епидемиолошка ситуација у Републици Србији, како у погледу броја новозаражених, тако и у погледу броја умрлих на дневном нивоу, у односу на исти период прошле године, неповољнија за више од 25 пута, Педагошки колегијум Прве техничке школе, на својој седници од 14.10.2021. године, донео је одлуку да Свечану академију, коју смо овом приликом планирали, одложимо и реализујемо је током прве половине наредне календарске године, али свакако у овој школској години, када ће, надамо се, епидемиолошка ситуација бити знатно боља.

До нашег састанка тим поводом, који са радошћу ишчекујемо, обраћам вам се видео поруком.

Ученичку представу “Неки нови наставници”, која је била припремљена поводом обележавања 79. годишњице Прве техничке школе у Крагујевцу.

Захваљујемо се свим пријатељима школе, који имају разумевања за овакав наш став, а нарочито осведоченим пријатељима из Свердловске области у Руској федерацији. Поздравни говор Господина Валерија Чистјакова, директора Јекатеринбуршког монтажног колеџа.

Са жељама за добро здравље и лични успех свих вас, ваших породица, а нарочито ученика, њихових родитеља и свих запослених,срдачно вас поздрављам.