Школско такмичење у пливању

plivanje

Школско такмичење у пливању

У Крагујевцу, 28. новембра 2018. године одржано је школско такмичење у пливању. На затвореним базенима су млади пливачи Крагујевца имали прилику да покажу своје најбоље резултате. Част да представљају Прву техничку школу су имали: Молнар Ђорђе, Васић Лазар, Вуловић Лука, Павловић Душан, Бечановић Михајло, , Гвозденовић Лука Максимовић Лазар и Аксентијевић Валентина. Дисциплине у којима су се наши „делфини“ такмичили биле су леђно, делфин и слободно пливање. Златна медаља је Вуловић Луки дала пролаз на републичко такмичење. Док су Ђорђе Молнар и Михајло Бечановић освојили сребрну и бронзану медаљу. Лука ће представљати нашу школу на државном такмичењу 5. децембра у Крагујевцу на
затвореним базенима. По завршетку такмичења, чланови новинарске секције наше школе су поразговарали са најбољима.

Интервју са Бечановић Михајлом

  • Колико си се премао за ово такмичење и да ли си задовољан данашњим резултатом?
  • У суштини нисам имао велику прирему. Свакодневно пливање, које је постало моја свакидашња рутина и чврста воља ме је довела до овог резултата. Освојио сам треће место и могу да кажем да сам задовољан, јер је конкуренција била јака.

  • Колико дуго пливаш и шта чини твоју мотивацију?
  • Пливам већ пет година, а моју мотивацију представља здрав начин живота и рекреација којом испуним слободно време.Професор који носи мале заслуге за успех ученика је Томица Јовановић, професор физичког васпитања, па смо поразговарали са њим о такмичењу и успеху наших делфина.

  • Колико сте задовољни резултатима ученика наше школе на овом такмичењу?
  • Задовољан сам, с обзиром да међу њима нема врхунских пливача, који иза себе оставља изузетне резултате. Углавном су то рекреативци, ватерполисти. Када се они на оваквој врсти такмичења домоглу неке медаље то представља успех.

  • По Вашем мишљењу, колико је потребно да се један ученик спреми за овакву врсту
    такмичења?
  • Да би ученик био спреман, потребан је пре свега рад у клубовима. Године рада труда и воље се могу исплатити само ако се ученик озбиљно бави пливањем.