Четврти дан мобилности

Четвртог дана мобилности у северној Македонији, Охриду,  9.05.2024. године, на самом почетку активности, ученици су радили на завршетку анимације на тему вршњачког насиља, остали су групама као и претходног дана, наставили су израду анимација. У веб апликацији коју су користили за прављење анимације су карактерима додељивали изразе лица и покрете.

Развијали су предходни сценарио додавањем сцена. Сарађивали су са члановима свог тима, мешовитог типа, како би што ефикасније постигли циљ. Покушавали су да на што више различитих начина прикажу ситуацију како би указали на постојеће проблеме вршњачког насиља. У групном раду су научили да сарадђју и саслушају једни друге и цене туђа мишљења.

Свака анимација је била приказана у школској библиотеци. Потом су приказане презентације школа из Италије и Србије. Након што су завршили гласали су, заједно са наставницима за најбољу анимацију. Најбоља анимација била је Japanese true story, коју су креирали ученици у мешовитим групама.

Након одабира најбоље анимације, обратила се директорка гимназије “Климент Охридски”,  Светлана Велковска и уручила сертификате свим учесницима мобилности. У вечерњим сатима имали смо заједничку вечеру, сви учесници мобилности са пројектним тимом Северне Македоније предвођени Иреном Бачић.