Светски дан хране

svetski-dan-ishrane

Светски дан хране

Прва техничка школа у сарадњи са Црвеним крстом Србије већ неколико година обележава 16.октобар – Светски дан хране. Тако су и ове године, ученици II, III и IV разреда прехрамбене струке презентовали своје радове пред пуном салом својих вршњака и наставника.

Мара Стојановић Николић је поздравила присутне и отворила овај догађај тако што је најавила прве предаваче Анастасију Вукић, Анастасију Јелић и Тамару Павловић из II1п. Без обзира што по први пут учествују, оне су сјајном презентацијом упознале присутне зашто се баш 16. октобар обележава као Светски дан хране.

Ученице III1п Анастасија Поповић и Сања Милићевић су истакле зашто је нашем организму потребна здрава храна, док су нас Магдалена Карајовић, Сања Јеремић и Милица Милошевић још једном подсетиле како изгледа пирамида исхране.

Матуранткиње Катарина Кнежевић и Марица Петровић објасниле су које су то предности система безбедности хране – НАССР стандарда, а Јована Дрчелић, Миа Стојановић, Александра Панић, Андријана Пендић и Верица Николић су упознале присутне о мање познатим, али не мање значајним системима контроле квалитета и производње здравствено исправне хране.

Организатори манифестације су наставници стручних предмета прехрамбене струке Мара Стојановић Николић и Емилија Миљковић и школски педагог Александра Радовић.

Тог дана су наши ученици својим опсежним презентовањем и пажљивим праћењем задали домаћи задатак наредним генерацијама…