Светски дан здравља

Промоција здравог начина живота, укључујући адекватну исхрану, редовну физичку активност и избегавање штетних навика, кључни су у очувању и побољшању здравља.

Посебно је важно истаћи улогу образовања и информисаности у оснаживању појединаца да преузму контролу над сопственим здрављем. У оквиру пројекта „Healthy Lab“ подржаног од стране Америчког кутка Крагујевац и Центра за образовање Крагујевац, у коме је истакнут значај доношења одговорних одлука о свом физичком и менталном здрављу ученици четвртог и трећег разреда прехрамбеног смера и четвртог разреда смера техничар за заштиту животне средине, припремили су различите садражаје. Они су у сарадњи са наставницима Јеленом Атанасковић, Емилијом Миљковић, Маром Стојановић Николић и Милицом Михајловић, припремали свеже цеђене сокове и смутије, здраве оброке са гранолом и гумене бомбоне без шећера и конзерванаса и указали на значај очувања воде за здравље човека и животне средине. Реализоване су едукативне радионице на тему здравља, менталног здравља, емоција и стреса и промовисан је Планер здравих навика. Реализатор активности је била Бојана Поповић школски психолог.

Више од 1000 предшколаца, ученика основних и средњих школа је могло да ужива у здравим производима, учествује у радионицама и врши испитивања квалитета воде.