Представљање STEAM пројекта

Током обележавања Дана породице у четвртак, 30.5.2024. год. у Свечаној сали наше школе је дат посебан акценат на пројекат очувања животне средине кроз процес компостирања био-отпада аутоматизованим рото-компостером, чији се рад прати и којим се управља са веб-апликације путем мобилног телефона.

Поред решавања проблема био-отпада са депонија и ефекта стаклене баште, подржава се процес декарбонизације, а компост је вишеструко користан за узгој органске хране и третман земљишта путем молчирања.

Победнички пројекат такмичења “STEAM изазов” презентован је и демонстриран ученицимa са  смера  техничар нформационих технологија (II7e и III7e) oд стране такмичарског тима: Анастасија Рајић III1хт, Анастасија Николић III1хт, Сара Тошић III1хт, Лазар Миловановић IV5e, Стефан Јаковљевић IV5e, Денис Драцевич III7e и ученика Алексе Јанковића III7e.

Ученици и ученице, посетиоци, су имали могућност да сами испробају рад система и виде на делу како се тесно преплићу знања из различитих области када је у питању рад на пројектима.

Такмичарски тим је добио најлепши могући аплауз – од својих другара!

Активност реализовали испред Електро-актива школе ментори:

Александар Пантовић и Велимир Дуканац

——-