Пословни изазов

„Пословни изазов“

Организација Достигнућа младих у Србији је и ове године организовала такмичење средњошколаца у предузетничким вештинама "Пословни изазов". На самом почетку такмичења „Пословни изазов“, представници академског и бизнис сектора су постављали пред тимове ученика „изазов“ – задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема, а тимови су уз помоћ пословних волонтера осмишљавали решење овог проблема и презентовали га пред жиријем.

Ученици који представљали нашу школу на овом такмичењу су: Николија Митровић, Александра Јанкоски, Милица Милић и Никола Луковац. Екипе на такмичењу су настале случајном расподелом, па су ученици наше школе представљали четири различите екипе.

Oвогодишњи домаћин овог регионалналног такмичења био je Хотел Крагујевац. С почетком у 9 часова, када је почела регистрација такмичара, ученици су имали прилику да упознају своје чланове екипе и полако се припреме за почетак такмичења. Ово такмичење је окупило 100 ученика, тј. 22 екипе. За израду комплетног бизнис плана ученици су имали на располагању три сата.

Пресудни фактори при избору најбољих били су: тимски дух, квалитет бизнис плана, иновативност идеје и квалитет презентације. Екипе наша два ученика биле су у прве три. Екипа у којој је била Николија Митровић је освојила прво место, а екипа у којој је била Александра Јанкоски треће место. Три првопласирана тима учествоваће на Националном финалу у Београду( 22-23. јануара 2019. године).