Посета Техничком факултету у Чачку

Факултет техничких наука у Чачку посетили су ученици завршних разреда Прве техничке школе из Крагујевца. Посета у циљу презентације студијских програма факултета за које се ученици могу определити организована је у четвртак, 29. фебруара 2024. године.

Бројну крагујевачку групу која се састојала од 80 матураната провели су професори и асистенти кроз учионице, амфитеатре и лабораторије Факултета техничких наука. Присутни су били ученици са смерова електротехничар рачунара, администратор рачунарских мрежа, електротехничар енергетике и електротехничар информационих технологија. Представљен им је рад факултета и  студијски програми академских и струковних студија.

У првом делу им је Владан Пауновић, асистент са катедре за индустријски менаџмент, одржао занимљиво предавање које су матуранти пажљиво саслушали. Затим су имали прилике да чују Жељка Јовановића, доцента и шефа катедре за рачунарско и софтверско инжењерство, који им је изузетно детаљно представио студијске програме своје катедре. Милош Марић, асистент на студијском програму графичка техника, им је представио на интересантан начин све предности избора тог студијског програма.

После завршетка тог дела, уследио је обилазак лабораторија са проф. др Мирославом Бјекићем и Михајлом Татовићем, асистентом. Ученици су исказали посебно интересовање за презентацију и предавање проф. др Бјекића, који им је на њима разумљив начин приближио област електроенергетике. 

Посебно су им презентоване детаљне информације о предуписним активностима које обухватају припремну наставу и начин њене организације као и могућност изласка на бесплатан пробни пријемни испит. Ученици су добили одговоре на сва питања која су постављали после завршених презентација и промотивних активности подељених у неколико сегмената.

Након обиласка Факултета техничких наука, ученици из Крагујевца су се упутили у организовану посету Научно технолошком парку.