Наши ученици поново у самом врху

У периоду од 27.11.-18.12.2021.године у организацији Београдске банкарске академије, организоване су две онлајн радионице и завршно такмичење у онлајн окружењу за све ученике завршних разреда средњих школа у Републици Србији. Ученици су имали прилику да своју предузетничку идеју разраде уз помоћ својих наставника- ментора (Драган Милановић-предмет „Предузетништво“), и стручњака Београдске банкарске академије. На радионицама су се упознали са суштином предузетничког процеса, како функционише тимски рад, и развијању презентационих вештина.

Десет ученика одељења 4/1г и 4/2г, узели су учешће на радионицама. Након две радионице 27.11. и 04.12. имали су рок од 7 дана да напишу и предају своје Бизнис планове са презентацијама. Комисија састављена од професора Банкарске академије и представника „АИК“ банке, прегледала је све пристигле Бизнис планове и 15.12. је објављен списак учесника такмичења.

Бизнис планови троје ученика ових одељења , ушли су у такмичарску конкуренцију. Ивона Марковић 4/1г, Немања Рајић 4/2г и Александра Јаковљевић 4/2г. Сваки учесник имао је 10 минута да презентује свој Бизнис план преко апликације „Google-meet“.
18.12. је одржано финално такмичење на коме су ученици презентовали своје пословне пројекте. Након презентације Бизнис планова 24 учесника финалног такмичења из свих Средњих школа Србије, и већања стручног жирија, објављени су следећи резултати:

У категорији реалистичности Бизнис плана и одрживости идеје, најбоље оцењен је Бизнис план ученика 4/2г Немање Рајића. Тема његовог Бизнис плана је, отварање дестилерије за производњу алкохолних пића.
У категорији најбоље презентације друго место је заузела ученица 4/1г Ивона Марковић. Тема њеног Бизнис плана је производња и продаја декоративних лампи и лустера, у сопственој изради.

Ученица 4/2г Александра Јаковљевић, из објективних разлога није била у могућности да презентује своју бизнис идеју. Честитке свим ученицима на успеху и додатно одвојеном времену за реализацију ове активности. Овом активношћу испунили су циљеве и исходе на предмету „Предузетништво“ и имају одличну оцену за крај школске године.