ДАН СИГУРНИЈЕГ ИНТЕРНЕТА

Међународни Дан сигурнијег интернета под слоганом „ Заједно за  бољи интернет“ обележен је  06.02.2024. године у Првој техничкој школи. Ова активност је реализована кроз eTwinning пројекат који је  постао део плана и програма појединих општеобразовних предмета, конкретно предмета рачунарства и информатике. Циљ ове међународне акције је промоција безбедног и одговорног коришћења интернета  са фокусом на децу и младе. eTwinning пројекти се реализују преко интернета, важно је спроводити их на што безбеднији начин.

Марина Николић, професор математике и информатике, је са ученицима одељења I1g, I2g реализовала Дан сигурнијег интернета кроз eTwinning пројекат “Интерактивне функције у СТЕМ-у“ израдивши постер у Canvi у сарадњи са свим осталим ученицима који су укључени у пројекат. (наставници, ученици из Хрватске, Македоније и Србије).

“Интерактивне функције у СТЕМ-у“ је eTwinning пројекат осмишљен са циљем да ученици примењују знање о функцијама у настави математике на интерактиван начин. Ученици развијају СТЕМ компетенције у различитим  математичком веб апликацијама и програмима као што су GeoGebra, Desmos и Arduino.

Обележавањем Дан сигурнијег интернета ученици и шира заједница путем сајта школе добија прилику да се информише о безбедној употреби интернета, препознавање безбедних сајтова, безбедност налога на друштвеним мрежама, употреби јаких  и безбедних лозинки, превенција од  малвера и сајбер напада.