Дан поезије

dan poezije

Дан поезије

Поезија живи и тихо и ненаметљиво заузима своје место у свету, иако јој он није нарочито наклоњен. Ипак, будући да јој и формално припада један дан у животу света, Светски дан поезије, онда јој је допуштено да буде тема дана, да окупи оне који је воле и стварају и да буде празник духа. У циљу промоције читања, писања и учења поезије, Прва техничка школа је обележила Светски дан поезије по први пут.

Главни „кривац“ за то је жеља ученика да покажу своје таленте као и да на неки начин приближе својим вршњацима њен значај. Маја Милосављевић, Невена Милосављевић и Данијела Милановић су уз помоћ професора Владимира Чабрића реализовале конкурс за најбоље написану песму. Учесници конкурса су били апсолутно слободни што се тиче теме. Жири је прогласио и победнике конкурса који су читали своје награђене песме. Треће место припало је Марини Радовановић III-1 г . Друго место је освојио Војин Љубисављевић ученик II-2 хт. Најуспелија песма дело је Марије Чукић IV-2 хт.

Ученици и професори су имали прилику да у свечаној сали чују и неке од најлепших песама домаће и светске књижевности које су рецитовали ученици II-2 хт , II-1 п , III-1 г и III-7 е. Песме су рецитоване на чак шест језика (српски, енглески, немачки, француски, мађарски, руски). Циљ обележавања је испуњен, а сведок је публика која је изашла из сале испуњеног срца и са осмехом на лицу.