Трећи дан мобилности у Охриду

Трећег дана мобилности у северној Македонији, Охриду, 8.05.20024. године, обишли смо манастир Светог Наума, који се у најјужнијем делу македонског дела Охридског језера. У манастирској цркви Светог Наума налазе се мошти Светог Наума, ученика светих Ћирила и Методија. Гроб-мермерни саркофаг светог Наума налази се у десном делу цркве.

Према легенди ако се наслони глава на гроб, чује се битје срца светог Наума.  До овог туристичког и верског локалитета дошли смо бродићем. Видели смо једну од највећих светиња овог краја као и ушће Црног Дрима у Охридско језеро.

На овом прелепом локалитету су сви учесници мобилности заједно ручали.  После повратка у град, ученици и наставници су отишли у школу.Ученици су имали радионицу где су креирали  анимиране цртане филмове чија је тематика вршњачко насиље, а наставници састанак.

На састанку је било речи о напредовању пројекта, реализацији активности по повратку из Орлија које су одрађене, о томе шта још треба да се уради. Такође су разматрани начини на које је потребно урадити остале задатке. 

Договорени термини преосталих мобилности, с посебним освртом на следећу мобилност у Напуљу. Координатор пројектног тима Северне Македоније, Ирена Бачић,  презентовала  је и план рада за следећи дан, где ће ученици завршити заједнички рад на анимацији о вршњачком насиљу.