Толеранција у школи –израда стрипа и кораци  вештачке интелигенције за промовисање толеранције у средњим школама.

Дана 11.12.2023. у Првој техничкој школи представљени су радови на тему  „Толеранција у школи –израда стрипа и одговоре вештачке интелигенције за промовисање толеранције у средњим школама.“     У реализацији ове активности учествовали су представници ученичког парламента (одељења I, I2g, II2ht , II2,III2g, IV1,e IV6e,IV7e), који су  осмислили сценарије за стрип  на основу дешавања у школи. Ученици одељења I, I2g  су идеје представника парламента реализовали у стрипове на часовима рачунарства и информатике (које можете погледати у прилогу). Ученици су, такође презентовали које кораке нуди вештачка инелигенција за промовисање толеранције у средњим школама (презентацију можете погледати у прилогу). Организацију рада представника Ученичког парламента и осталих ученика који су правили стрип водили су професори Велимир Дуканац и Марина Николић.

Тема која нас је окупила и инспирисала је толеранција која чини нашу школу заједницом поштовања и разноликости. Сваки сценарио стрипа представља један мали свет толеранције у коме различитости нису препреке већ снага која обогаћује нашу школску заједницу. Кораке које нуди вештачка интелигенција такође доприноси  стварању окружења у коме се ученици осећају прихваћено и подржано. Такође, вештачка интелигенција предлаже материјале за платформу „ Чувам те“ и сајта „Друг није мета“ са циљем да се укаже на најчешће видове напада путем интернета и начини како  да се ученици од тих напада у дигиталном свету заштите.

Завршну реч, после презентовања радова, дају педагог и психолог школе, Драгана Зарков и Бојана Поповић, које су такође позвале ученике да подрже једни друге, негују атмосферу у коме се свако осећа добродошло.