Посета Стубера и панел дискусија о СТЕ(А)М пројектима

На овогодишњем СТЕ(А)М изазову за средњошколце, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Министарством просвете и Фондацијом Петља, уз подршку Владе Републике Србије, у полуфинале пласирала су се три пројекта наше школе. Тим поводом ученике и менторе посетила је екипа YouTube канала Стубери, коју су дочекали наставници: Душица Антић, Тамара Ускоковић, Велимир Дуканац и Александар Пантовић.

Снимљена је презентација рада ученика на пројектима “Није компот него компост” и “Један клик за један цвет”.

Ученици су у интервјуу са Стуберима говорили о раду на пројектима, њиховом значају и превазилажењу потешкоћа које су се јављале у процесу рада. 

Са Стуберима су разговарали и представници “ЈКП-а Зеленила” госпођа Биљана Планић и директорка Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије – Крагујевац, госпођа Сузана Нешковић. Оне су навеле да оваква иновативна решења у великој мери доприносе одрживости и заштити животне средине. Гости су били и наставници из Пољопривредне школе Рековац са којима се планира будућа сарадња, као и васпитачице из вртића “Цицибан”, ПУ “Ђурђевдан” са циљем да и наши најмлађи на време науче зашто је чување природе неопходно.

Нашим такмичарима желимо успех на предстојећем финалу!
https://www.instagram.com/p/C4qDyvWth6x/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==