Пројектна настава (угледни час)
Тема : Кварење намирница
Реализатор: Миланка Павловић, наставник биологије, одељење III1п
Презентација пројекта је одржана 03. 05. 2023. Презентацији присуствују ученици одељења III1п и наставници школе.
Циљ овог пројекта је упознавање ученика са појмом кварења хране, типовима кварења, улогом и начином деловања различитих врста микроорганизама на намирнице биљног и животињског порекла. Стицањем теоријских знања из области микробиологије и прехрамбене технологије, ученицу су у стању да препознају типове кварења намирница и разликују одређене групе микроорганизама. Израда овог пројекта обухватала је и рад у микробиолошкој лабораторији, анализу развоја микроорганизама и њихове карактеристике, као и истраживање на Интернету и проналажење типичних примера кварења намирница.
Радећи на овом задтку ученици су схвтили значај биолошки безбедне хране и подигли свест о стицању правилних навика у исхрани.