Други дан – Струмица

Понедељак, 20.05.2024. година

Прва активност у школи је било представљање сваког члана тима тако што је свако извлачио по један број представљајући себе и шта тај број њему/њој значи. Затим су презентоване школе из Румуније, Србије и Турске.

Наредна активност – креирање лога пројекта. Ученици у мешовитим групама праве лого пројекта. Имамо четири тима са по четири ученика/ученица, где је свако од њих из различите државе: Македоније, Србије, Румуније и Турске. Током равноправног гласања наставника/ментора, ученика и ученица, одабран је као победнички лого – графички предлог 2. тима који се састоји од застава држава учесника и лога GeoGebra. Тимови су лого израђивали у Canva-и

Након ручка презентована је GeoGebra од стране ученика из Струмице, Северна Македонија – ученици школе домаћина.

Наредна активност је презентација система спрегнутих зупчаника (2 или више) који су у једној, две и чак три равни, комбиновани и са линијским и конусним зупчаничким преносницима, ланчаницима уз објашњење како се цртају зупчаници у GeoGebri. Ученици се поново деле у исте тимове као у претходној активности са логом и сада је потрeбно да исцртају свој предлог зупчаника.

Након краћег одмора је организован је туристички обилазак града, а потом и вечера организована од стране школе домаћина.