Други дан -Охрид

Другог дана мобилности у Северној Македонији, у гимназији “Климент Охридски”, свим учесницима мобилности се обратила директорка школе Светлана Велковска  и пожелела добродошлицу. Координатор пројектног тима Северне Македоније и наш домаћин изложила је план рада за наредне дане. Онда су уследиле презентације школа партнера и домаћина.

У циљу упознавања и стварања пријатне атмосфере ученици  су након овог првог дела, имали одвојене активности где су се кроз неколико радионица упознали. (icebreaking activities)

Затим је уследио заједнички обилазак Охрида и његових културно-историјских знаменитости. Обилазак знаменитости у Охриду је био едукативног карактера. Обишли смо неколико цркава – Св. Јован Канео, Св. Климент, Св. Софија, Самуилову тврђаву, Национални музеј, прву штампарију на Балкану. Град Охрид је под заштитом UNESKA, део тог културно-историјског блага смо били почаствовани да видимо. Обишли смо и радњу у којој се праве чувени охридски бисери и саслушали причу о начину на који се то ради.

Увече  су сви учесници мобилности присуствовали концерту ђачког бенда гимназије “Климент Охридски” у хуманитарне сврхе.