Актуелно

Дани толеранције

Дани толеранције

Традиционално и ове године Прва техничка школа је организовала акције поводом Дана толерације. Циљ организовања јесте повeћање нивоа толеранције и солодарности код ученика и професора. Акције су се реализовале уз помоћ Вршњачког тима, Ђачког парламента, Тима за заштиту од насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања деце, као и професора. Свако одељење је скупљало новац за ученике школе коме је помоћ најпотребнија. Радионице су спровођене од 13. до 25. децембра.

Прва радионица је била на тему Ризична понашања. Израда паноа под називом Дани толеранције је реализована од стране одељења II-7 e , III-3 g , II-4 e . Ученици су писали на тему толеранције, саставе и песме. Нашу новогодишњу јелку красе украси на коме су исписане жеље ученика.

Радионица на тему Конвенција о правима детета је реализована од стране Мирјане Милојевић и Весне Младеновић. Двадесет први децембар је обележен радионицом за Савет родитеља, под називом Родитељи нису само родитељи. Реализатори радионице биле су Данијела Петреш Гајић и Славица Мирковић. Вршњачког тима припремио је предству за родитеље по сценарију Данијеле Милановић, председника Вршњачког тима. Тема представе је била превенција насиља.

Следећа акција која је спроведена јесте радионица на тему У туђим ципелама за колеге. Школски педагог и психолог су ову радионицу припремиле за запослене у школи.

Последњи дан обележавања Дана толеарције реализован је кроз радионицу Превенција болести зависности, намењену ученицима првог, другог и трећег разреда. Циљ радионице је буђење свести код младих о болестима зависности и усмеравање на прави пут. Завршна активност последњег дана била је хуманитарна продајна изложба ученичких радова као и представа Страшило намењена родитељима. У прављењу продајног материјала учествовали су ученици са грађевинског смера, који су правили новогодишње честитке; ученициса прехрамбеног смера, који су правили колаче; као и са хемијског смера који су правили разне сапуне и купке; као и ученици са електро смера који су представили својеексперименте. Новац од продаје биће искоришћен у хуманитарне сврхе.